Clicky


Loonbedrijf Lagerweij neemt nieuwe GINAF in ontvangst

Loonbedrijf Lagerweij neemt nieuwe GINAF in ontvangst
09-12-2016 17:00 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

EDERVEEN - Onlangs heeft GINAF Service uit Ederveen een nieuwe GINAF X6 4342-CHTSE afgeleverd aan Lagerweij Renswoude BV. Deze truck vervangt de huidige 6×6 Ginaf die ondertussen 16 jaar oud is en ruim 1.000.000 km op de teller heeft staan.

De veelzijdigheid van deze truck is precies de reden waarom Henk Lagerweij gekozen heeft voor deze truck. Het voertuig met een hoog netto laadvermogen is voorzien van een hydrostatisch aangedreven vooras. In combinatie met hoge banden en wielen zijn de prestaties verbluffend. Het voertuig wordt heel breed ingezet in allerlei diversen werkzaamheden.

Er is gekozen voor de GINAF 8×4 tridem opstelling waardoor er in combinatie met de opbouw een perfecte gewichtsverdeling is gecreëerd. Henk Lagerweij: Ik kies nu voor een iets duurdere variant maar op den duur komt dat zeker terug. Ik ga er vanuit om er weer 15 jaar mee te gaan doen en dan is de rekensom heel eenvoudig. Daarbij komt ook dat de chauffeur Huub Braafhart een grote stem heeft gehad in het merk en de uitvoering.

De opbouw van het voertuig is geheel verzorgt door de firma HSW uit Weesp in combinatie met de Jong uit Amerzoden. Het voertuig werd voorzien van een 16 tons zware HMF Z-kraan en een 30 tons NCH container installatie. Tevens is het voertuig voorzien van een container optreksysteem waardoor het voertuig in één simpele druk op de knop in de laagste stand gezet kan worden waardoor de optrekhoek van de container of laadbak zeer gunstig is.