Transport Online - Pilotenbond weer om tafel met Lufthansa

Pilotenbond weer om tafel met Lufthansa

Pilotenbond weer om tafel met Lufthansa
09-12-2016 16:45 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

FRANKFURT - De Duitse pilotenbond Vereinigung Cockpit (VC) gaat volgende week weer om tafel met Lufthansa om een nieuw loonbod van de luchtvaartmaatschappij te bespreken. Zolang die onderhandelingen lopen zal er niet worden gestaakt, beloofde de vakbond vrijdag.

De afgelopen weken voerden de vliegers van Lufthansa op grote schaal actie. Zes stakingsdagen leidden tot overlast voor in totaal enkele honderdduizenden passagiers die hun vlucht geannuleerd zagen worden. Lufthansa schat de schade op zo'n 100 miljoen euro.

Aanleiding was een ruzie over onder meer salarissen, pensioenen en de toekomstvisie van de directie van Lufthansa. Die hamert erop dat de kosten verder omlaag moeten omdat Lufthansa anders de concurrentieslag in de Europese luchtvaart verliest. Maar de piloten vinden dat zij al te lang geen loonsverhoging hebben gehad.

Lufthansa deed VC vorige week een nieuw aanbod, dat voor dit en volgend jaar voorziet in loonsverhoging. Daarnaast kunnen de piloten een eenmalige betaling tegemoetzien. Voor VC biedt dat voorstel voldoende aanknopingspunten om de onderhandelingen te hervatten. Het conflict sleept zich al meer dan twee jaar voort.

Topman Carsten Spohr van Lufthansa zei woensdag dat hij nog dit jaar een akkoord verwacht te sluiten. Hij benadrukte daarbij wel dat hij geen trek heeft in een snelle maar dure oplossing. Daarmee zou de toekomst van de luchtvaartgroep op het spel kunnen komen te staan, zei hij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,816
Diesel1,493

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions