Ondernemingsraad daagt KLM voor rechter

Ondernemingsraad daagt KLM voor rechter
09-12-2016 13:09 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - De ondernemingsraad van KLM stapt naar de rechter in verband met het besluit van de luchtvaartmaatschappij om op een deel van de vluchten naar verre bestemmingen minder cabinepersoneel in te zetten. De zaak dient volgende week donderdag bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

Dat bevestigden zowel KLM als het hof vrijdag na een bericht van het Financieele Dagblad (FD).

KLM vliegt sinds eind oktober op circa vier op de tien lange vluchten met een steward of stewardess minder. Die maatregel nam het bedrijf omdat het niet lukte met de vakbonden tot afspraken te komen over andere manieren om kosten te besparen. De or is naar de rechter gestapt omdat zij meent dat KLM het medezeggenschapsorgaan daarbij om advies had moeten vragen.

De or trok al eerder aan de bel over het omstreden besluit, dat ook bij de vakbonden op hevig verzet stuit. De afgelopen weken werden werkonderbrekingen gehouden waardoor veel vluchten vertraging opliepen.

KLM deed de vakbonden VNC en FNV eerder deze week een handreiking door met een oplossing te komen voor een slepend conflict over de pensioenen. Ook liet de luchtvaartmaatschappij weten dat er volgend jaar honderden nieuwe banen bijkomen bij het vliegend personeel.

Onduidelijk is nog of de bonden nu wel bereid zijn te komen onderhandelen over een nieuwe cao. Die is nodig om de productiviteitsverbetering te bereiken waar KLM naar streeft, zonder dat de service aan de passagiers daar onder lijdt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden