Clicky


Vijftig nieuwe silocontainers voor Van den Bosch Transporten

Vijftig nieuwe silocontainers voor Van den Bosch Transporten
09-12-2016 09:36 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ERP - Logistiek dienstverlener Van den Bosch Transporten heeft 50 nieuwe 40FT-silocontainers aangeschaft. De nieuwe containers worden ingezet voor het intermodale transport van droge bulkgoederen binnen Europa.

“Met deze nieuwe investering willen we onze positie als top 10-bulktransporteur in Europa verder versterken”, aldus Business Unit Manager Wally Lentjes van Van den Bosch Transporten. Tot de activiteiten van Van den Bosch behoort zowel het transporteren van droge als vloeibare bulkgoederen via weg-, water- en railverbindingen, ofwel intermodaal transport.

Poeders en korrels

Inmiddels telt de vloot voor het intermodale transport van droge bulkgoederen ruim duizend silocontainers, waarvan het merendeel behoort tot het type drukcontainer. Ook met de nieuwe 40FT-silocontainers kan gelost worden onder druk.

“Dat maakt deze containers uitermate geschikt voor het transporteren van zowel poeders als korrels”, legt Wally Lentjes uit.

“Met deze investering willen we het transport van poeders en korrels op de Europese markt verder uitbreiden. Daarbij richten we ons zowel op het vervoeren van levensmiddelen, zoals suiker en aardappelvlokken als op chemische goederen, zoals PVC en technisch zetmeel.”

Hogere beladingsgraad

De investering in nieuwe silocontainers sluit volgens Lentjes goed aan bij de lichtgewichtstrategie van Van den Bosch Transporten.

“Veel poeders en korrels kenmerken zich door een laag soortelijk gewicht. Voorbeelden daarvan zijn PVC-poeders en Low Density Polyethylene. Doordat het soortelijk gewicht van deze producten bijzonder laag is, kunnen we in verhouding meer productmassa transporteren. Hier doen we nog een schepje bovenop door te investeren in lichtgewicht-equipement. De nieuwe 40FT-silocontainers zijn zo’n duizend kilo lichter dan de 30FT-silocontainers, wat leidt tot een verdere optimalisatie van de beladingsgraad en een kostenbesparing voor onze klanten.”

Productkwaliteit

Daarnaast biedt transport met silodrukcontainers ook diverse kwaliteitsvoordelen. Lentjes licht toe: “De nieuwe containers hebben een gladde aluminium binnenkant, waardoor ze eenvoudig te reinigen zijn. Bovendien is geen rotary valve nodig om het product te lossen, waardoor het risico op residu (achterblijvend product) na reiniging nihil is. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit van de getransporteerde goederen.”

De nieuwe 40FT-silocontainers zijn van het merk LAG en worden geproduceerd door het gelijknamige Belgische bedrijf uit Bree. De eerste nieuwe silocontainers zullen in maart 2017 geleverd worden.

Foto's

  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • Van den Bosch vof
    Van den Bosch vof