Transport Online - Zwaar beschadigde vrachtwagen door politie stilgezet in Heerenveen [+foto's]

Zwaar beschadigde vrachtwagen door politie stilgezet in Heerenveen

Zwaar beschadigde vrachtwagen door politie stilgezet in Heerenveen [+foto's]
09-12-2016 09:14 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

HEERENVEEN - Donderdagmiddag werd de politie gewaarschwud nadat een zwaar beschadigde vrachtwagen bij een bedrijf aan de Kuper in Heerenveen kwam lossen. Het vermoeden bestond dat de vrachtwagen tegen een brug of viaduct was gereden en omdat men het niet vertrouwd vond wanneer de chauffeur weer zou vertrekken werd de politie ingeschakeld.

Ter plaatse trof de politie een behoorlijk getordeerde en beschadigde oplegger aan. De combinatie werd meegenomen naar de nabij gelegen vestiging van de RDW. Daar bleek het chassis technisch wel in orde.

Na meting bleek de vrachtwagen te hoog en te breed. Op basis hiervan heeft de politie de trailer stilgezet totdat deze gerepareerd is.

Bovendien had de 57-jarige Portugeese chauffeur geen code 95 (vakbekwaamheid) op zijn rijbewijs. Derhalve mocht hij dan ook niet verder rijden.

Uiteindelijk bleek de chauffeur in België tegen een brug te zijn gereden en met de beschadigde vrachtwagen naar Heerenveen was gereden. Overigens waren de authoriteiten in België wel op de hoogte gebracht.

Omdat de politie de vrachtwagen niet zelf heeft zien rijden is er geen proces-verbaal opgemaakt. De combinatie is onder politie begeleiding naar een plaats van herstel gebracht alwaar de chauffeur door zijn werkgever is opgehaald.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions