Ook bemannings- en passagierslijsten via het Portbase systeem

Ook bemannings- en passagierslijsten via het Portbase systeem
08-12-2016 17:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Vanaf vandaag, donderdag 8 december, 10.00 uur geldt in de Nederlandse havens de verplichting om bemannings- en passagierslijsten elektronisch naar de Zeehavenpolitie en Koninklijke Marechaussee te sturen. Tot nu toe kon dit voor de bezoekende schepen op papier. Europese regelgeving staat dit echter niet meer toe. Portbase heeft daarom aan haar Port Community System een nieuwe eenvoudige dienstverlening toegevoegd: Melding Bemanning en Passagiers.

Portbase-directeur Iwan van der Wolf: “In het verlengde van de scheepsmeldingen die men toch al verplicht via het Port Community System doet, kunnen rederijen, cargadoors en agenten via Portbase nu direct ook hun bemannings- en passagierslijst insturen. Scheepgegevens en dergelijke hoeft men niet twee keer in te voeren. De service Melding Bemanning en Passagiers hergebruikt automatisch deze data. Hierin waarborgen wij de privacy van de aangeleverde gegevens; ons systeem voldoet aan de Wet bescherming persoonsgegevens.”

Inchcape Shipping Services - een van de grotere agenten in de Nederlandse havens - beaamt dit voordeel. Inchcape Supervisor Operations, Michiel Zeevaart: “De belangrijkste reden voor ons om Melding Bemanning en Passagiers te gebruiken, is dat ook alle scheepsgerelateerde meldingen via Portbase gaan. Een portal werkt voor ons het beste. Alles gebeurt in één systeem, met optimaal hergebruik van data. De Portbase-oplossing is overigens ook qua kosten interessant.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden