Emons Group neemt allereerste Amerikaanse Kenworth in Nederland in gebruik

Emons Group neemt allereerste Amerikaanse Kenworth in Nederland in gebruik
08-12-2016 14:09 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

MILSBEEK - Op 7 december nam de heer D. Emons (CEO Emons Group) de sleutels in ontvangst van de allereerste nieuw in Nederland geleverde Kenworth truck in ontvangst. Daarbij is niet over een nacht ijs gegaan. Na een lange periode van creatief denken en specificeren van de juiste configuratie ontstond het nieuwe concept.

De lichtste truck voor de Europese markt, waarbij rekening gehouden wordt met het chauffeurscomfort; een Kenworth T660 4x2. Deze truck heeft wel een vertrouwde techniek: de welbekende Paccar MX-13 euro 6 motor.

Uitstraling

Naast de MX-13 motor is de truck voorzien van een aluminium schotel en kan desgewenst geleverd worden met een aluminium chassis. De gewichten schelen aanzienlijk in vergelijking tot Europese trucks. Mede daarom is gekozen voor deze Amerikaanse truck. Ook de uitstraling van deze truck en de uitstekende relatie met de leverende dealer Bakker Bedrijfswagens (officieel dealer van Kenworth) speelde een belangrijke rol in de beslissing.

Familiebedrijf

De Emons Group is een familiebedrijf wat al sinds 1943 bestaat. Met haar vier divisies in vier nichemarkten wil de Emons Group niet doen wat iedereen doet, maar wil zich blijven onderscheiden door middel van innovatieve en duurzame concepten.

Het bedrijf vindt dat een logistieke dienstverlener alleen recht van bestaan heeft als deze zijn klanten toegevoegde waarde kan leveren. En dit gaat veel verder dan het bieden van de goedkoopste prijs per pallet, tonnage of vierkante meter voor het vervoer van glas of general cargo. Ook het milieuaspect, de laagst mogelijke CO2-uitstoot per vervoerseenheid, is van cruciaal belang.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden