Clicky


Eerste van vijf nieuwe schepen Hapag-Lloyd gedoopt

Eerste van vijf nieuwe schepen Hapag-Lloyd gedoopt
08-12-2016 12:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VALPARAÍSO - Woensdag 7 december is in de haven van Valparaíso het eerste van vijf schepen van Hapag-Lloyd gedoopt. De dooplechtigheid van de "Valparaíso Express" vond plaats in aanwezigheid van mevrouw Rozío González, echtgenote van de heer Andronico Luksic, voorzitter van het bestuur van de Quiñenco Group.

Het is het eerste schip in de nieuwe 10.500 TEU klasse van Hapag-Lloyd. De "Valparaíso Express" zal voornamelijk varen in Europa en Zuid-Amerika.

Het nieuwe schip voldoet aan de hoogste milieunormen.

Tijdens de eerste reis van de "Valpara'so Express" zal het schip de komende negen weken de volgende havens aan doen: Rotterdam, Londen, Hamburg, Antwerpen, Le Havre, Caucedo, Cartagena, Manzanillo (Panama), Buenaventura, Callao, Puerto Angamos, Valparaíso, Callao, Buenaventura , Manzanillo (Panama), Cartagena, Caucedo en Rotterdam.

Op dezelfde dag werd in Zuid-Korea het tweede schip gedoopt. De andere drie schepen worden uiterlijk april volgend jaar geleverd.

Alle vijf schepen zullen onder Duitse vlag varen en zijn geclassificeerd door DNVGL. Ze zijn 333 meter lang en 48 meter breed (max. 19 rijen containers naast elkaar) en hebben een maximale capaciteit van 123.500 ton met een maximale diepgang van 14 meter. Van kiel tot bovenbouw meten ze een hoogte van 63,5 meter. De acht laadruimen (9 lagen van containers) en dekken (9 lagen van containers) beschikken over een totale capaciteit van maximaal 10.593 TEU, waaronder 2.100 plaatsen voor reefer containers.