PostNL wijst finaal bod Bpost af

PostNL wijst finaal bod Bpost af
07-12-2016 08:31 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - PostNL wijst het finale overnamevoorstel af dat branchegenoot Bpost onlangs op tafel legde. Dat maakte het postbedrijf woensdag bekend. Het besluit om niet met de Belgen in zee te gaan, is unaniem genomen door bestuur en commissarissen.

Een overname door Bpost leidt volgens PostNL niet tot een succesvolle combinatie. Het bedrijf vreest negatieve gevolgen voor het eigen personeel en voor de positie van PostNL als uitvoerder van de basispostdienst in ons land.

Vooral de grote invloed van de Belgische overheid als grootaandeelhouder van Bpost blijft voor PostNL een argument om de avances van zijn branchegenoot af te wijzen. Het bedrijf weet zich daarin gesteund door het kabinet en de Tweede Kamer, die een overname om diezelfde reden evenmin zien zitten.

De goede verstandhouding met de Nederlandse overheid is volgens PostNL cruciaal geweest in de veranderingen die het bedrijf afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Mede dankzij tariefsverhogingen is het weer winstgevend om het netwerk aan brievenbussen op peil te houden en op vijf dagen in de week post rond te brengen.

Het is volgens PostNL maar de vraag of het op dezelfde behandeling kan rekenen als het deel uitmaakt van een Belgisch staatsbedrijf, omdat dan de vrije postmarkt in gevaar kan komen. Het bedrijf acht het aannemelijk dat het kabinet zal besluiten de basispostdienst aan te besteden. Dat zou bij PostNL veel banen kosten.

Een woordvoerder van Bpost gaf geen commentaar op de afwijzing van PostNL. Hij wilde evenmin ingaan op mogelijke vervolgstappen. Tot dusver benadrukte Bpost steeds dat het zonder steun van PostNL zelf geen bod zal uitbrengen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,804
Diesel1,511

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden