Volvo FM autotransporter voor Breedijk Transport

Volvo FM autotransporter voor Breedijk Transport
06-12-2016 13:39 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

OPMEER - Breedijk Transport in Opmeer heeft een Volvo FM autotransporter in gebruik genomen. De keuze viel op Volvo Trucks vanwege de specifieke opbouwmogelijkheden van het chassis, de gunstige brandstofefficiency en de lage service-interval. De truck werd geleverd door Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens in Zwaag.

De configuratie van de Volvo FM is aangepast aan het transport van personenauto’s en bestelbussen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Om vervoer op twee dekken mogelijk te maken, heeft de truck een laag chassis en luchtvering achter. De achteras heeft een technische aslast van 13 ton; het totale geladen combinatiegewicht is 44 ton. De truck wordt aangedreven door een 370 pk Euro 6-motor en is uitgerust met het brandstofbesparende Long Haul-pakket met I-See. I-See maakt gebruik van een topografische database en zorgt voor optimale schakelbewegingen, aangepast aan de hellingshoek van de weg.

Af fabriek oplossing

Marcel Vlaar, directeur-eigenaar van Breedijk Transport, heeft 27 autotransporters op de weg. Bijna de helft daarvan zijn Volvo-trucks. “Volvo Trucks is een van de weinige merken die een af fabriek oplossing bieden voor autotransport. Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens heeft voor deze autotransporter een goed plan neergelegd waarbij de configuratie en de prijs een mooie combinatie vormden. Ook de planning en uitvoering in de aftersales is keurig verlopen.”

Uniek in Nederland

Meerdere partijen hebben een bijdrage geleverd aan de realisatie van de autotransporter: Kässbohrer in Oostenrijk tekende voor de opbouw, de cabine is afgeschuind bij Autospuiterij Nico Mooij en André Breed Techniek verzorgde de elektrisch bedienbare hydrauliek waarmee de dekken naar beneden en naar boven gebracht worden. Een duurzame, zuinige en geluidsarme oplossing waarmee Breedijk Transport uniek is in Nederland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden