Clicky


Snelle nabetaling werknemers door Burko Transport

Snelle nabetaling werknemers door Burko Transport
06-12-2016 11:17 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ZEEWOLDE - Burko Transport B.V. heeft aan haar werknemers bijna € 16.000,- moeten nabetalen. Stichting VNB heeft contact gehad met de directie, nadat duidelijk was dat de loonbetalingen onjuist waren. Na dit overleg is Burko Transport overgegaan tot een herberekening van de betalingen en heeft haar werknemers nabetaald.

Begint 2016 kwamen er meldingen binnen over het onderbetalen van een aantal Poolse vrachtwagenchauffeurs. Na het onderzoek van Stichting VNB bleek dat er meer niet volgens de cao werd betaald. Na overleg heeft Burko Transport € 15.980,- nabetaald.

Nabetaalde bedragen tot duizenden euro's

Aan de Poolse chauffeurs werd de tredeverhoging niet toegekend. Ook werden niet voldoende overuren bij ziekte uitgekeerd en ontbrak een gemiddelde toeslag voor eendaagse nachtritten. Tevens werd er gecompenseerd: de overuren werden gebruikt om weken waarin niet aan de 40 uur was gekomen, aan te vullen. Als laatste gingen de betalingen van de feestdagen mis. De nabetaalde bedragen liepen in enkele gevallen op tot een paar honderd tot duizenden euro’s per chauffeur. 

Constructief overleg

Stichting VNB is zeer tevreden met de uitkomst en de samenwerking met Burko Transport. Er heeft constructief overleg plaatsgevonden tussen de directie en Stichting VNB, waardoor de nabetalingen snel werden verricht.