Transport Online - Samsom en Asscher botsen weer over EU

 


Samsom en Asscher botsen weer over EU

Samsom en Asscher botsen weer over EU
03-12-2016 20:23 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Diederik Samsom en Lodewijk Asscher zijn zaterdag opnieuw stevig in botsing gekomen over het vrije verkeer van werknemers in Europa. Samsom schaarde zich in het laatste debat van de kandidaat-lijsttrekkers van de PvdA wel achter Asschers strengere koers. Maar hij verweet zijn rivaal in dezelfde adem dat die zelf te weinig heeft ondernomen om verdringing door buitenlandse werknemers te bestrijden.

"Ik steun je. Maar waarom ben je de afgelopen kabinetsperiode niet naar de Oost-Europese lidstaten gevlogen om hun verzet tegen strengere regels weg te nemen?’’, vroeg Samsom aan Asscher, minister van Sociale Zaken. Die sprak die kritiek tegen en prees zich gelukkig met Samsoms "verandering’’. Dat dat binnen een paar weken kan, bewijst dat het ook echt mogelijk is oneerlijke arbeidsmigratie te veranderen, zei hij.

Asscher presenteerde zich zaterdagmiddag in Amsterdam als de belichaming van de verandering. Zijn andere boodschap, toon en leiderschap zouden nodig zijn om de vrije val van de PvdA te keren. Samsom pareerde dat door zijn tegenstander het graf in te prijzen voor hun innige samenwerking van de afgelopen vier jaar. Hij vroeg zijn partij hem de kans te geven zijn huzarenstukje van de vorige verkiezingen, toen hij uit geslagen positie nog bijna de verkiezingen won, te herhalen.

De PvdA-leden kunnen nog tot en met woensdag stemmen wie de partij in de verkiezingscampagne moet gaan aanvoeren. De uitslag wordt vrijdag bekendgemaakt. Twee recente peilingen duiden erop dat de twee nauwelijks voor elkaar onderdoen. De ene gaf Samsom een kleine voorsprong, bij de andere was dat andersom.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden