Volvo start productie hybride trucks eind 2009 in Gent

Volvo start productie hybride trucks eind 2009 in Gent
08-04-2008 09:56 | Wegvervoer | auteur de redactie
GENT - De Zweedse autobouwer Volvo start eind 2009 met de productie van hybride trucks. De constructeur voert momenteel tests uit met de zware hybride voertuigen. Het hybride model zal volgens Marie Vassiliadis bij Volvo Trucks in Zweden helemaal in de Volvo-vestiging in Oostakker (Gent) gebouwd worden.

"Deze testfase is de laatste stap voor de start van de productie", zegt Staffan Jufors, topman van de Volvo Truck Corporation. "Wat onze oplossing uniek maakt is dat ze krachtig genoeg is om zware voertuigen aan te drijven en kostenefficiënter dan de huidige alternatieven", voegt hij eraan toe.

Volvo's hybride-oplossing combineert een dieselmotor met een elektrische motor, waarbij de elektrische motor gebruikt wordt voor het vertrekken vanuit stilstand tot een snelheid van 20 kilometer per uur. Bij hogere snelheden wordt de dieselmotor in gebruik gesteld.

De batterijen worden opgeladen door middel van de energie die gewonnen wordt tijdens het remmen. De hybride trucks verbruiken zo volgens Volvo 20 procent minder brandstof. Aanvankelijk zal Volvo de technologie inzetten bij trucks die vooral in de stad ingezet worden, omdat ze daar het efficiëntst is. Op langere termijn plant Volvo ook hybride trucks voor lange afstanden.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden