Transport Online - COA: overlast asielzoekers onacceptabel

COA: overlast asielzoekers onacceptabel

COA: overlast asielzoekers onacceptabel
02-12-2016 09:45 | Binnenland | auteur ANP

RIJSWIJK - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is zich ervan bewust dat medewerkers in azc's op de proef worden gesteld door asociale asielzoekers. "Er bereiken ons als bestuur meer signalen waar we van schrikken en die echt niet kunnen. We nemen deze signalen uiterst serieus", laat COA-topman Gerard Bakker vrijdag weten.

Hij reageert op een brief die de ondernemingsraad heeft gestuurd namens medewerkers van asielzoekerscentra. Zij zeggen zich niet meer veilig te voelen door crimineel en asociaal gedrag van asielzoekers uit met name Marokko en Algerije. Die zouden stelen, drugs gebruiken en drinken, waardoor vooral vrouwelijke azc-medewerkers zich niet meer veilig voelen, zegt een van hen in de Gelderlander. Asielzoekers uit die landen maken hier geen kans op asiel.

De brief van de or is twee weken geleden al verstuurd en vormde de bevestiging van een gesprek dat het personeel met het COA-bestuur heeft gehad over de overlast. Het gesprek was aanleiding voor de strengere maatregelen tegen de overlastgevende groep, die kortgeleden werden aangekondigd. Wie zich misdraagt, wordt direct aangesproken en nauwlettend in de gaten gehouden. Als dat nodig is, komt hij ook in beeld bij gemeente, politie en justitie.

"Van medewerkers blijf je af. Punt uit. Je hebt je te gedragen als je hier asiel aanvraagt", aldus Bakker. Hij wijst erop dat het merendeel van de asielzoekers zich wel weet te gedragen en terecht in Nederland om bescherming vraagt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions