Clicky


DHL heeft Veiligste Magazijn van Nederland 2016

DHL heeft Veiligste Magazijn van Nederland 2016
02-12-2016 09:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN/BERGEN OP ZOOM - DHL Supply Chain heeft met zijn vestiging voor Ricoh in Bergen op Zoom de eerste prijs behaald in de competitie om het Veiligste Magazijn van 2016. In de categorie ‘groot’ (meer dan 25 magazijnmedewerkers) overtuigde DHL de jury door de veiligheidscultuur in het 52.000 m2 tellende magazijn en door de inzet van innovatieve oplossingen. De prijsuitreiking vond in november plaats bij EVO in Zoetermeer tijdens Dag van het Magazijn.

Veiligheid voorop

Dat veiligheid ingebed is in de cultuur van het DHL-magazijn blijkt wel uit het feit dat dezelfde prijs ook in 2006 gewonnen werd. “Het devies ‘Safety First!’ is niet voor niets prominent aanwezig in ons magazijn. Veiligheid gaat boven alles”, zegt Johan Schouwenaar, General Manager DHL Supply Chain Bergen op Zoom 1.

“We zijn er dan ook ontzettend trots op dat onze inspanningen om een permanente veilige werkomgeving te realiseren, bekroond zijn met goud. Die veiligheid hebben we niet alleen te danken aan al onze veiligheidsmiddelen en -maatregelen, maar vooral ook aan onze betrokken en enthousiaste medewerkers die talloze goede ideeën aangeleverd én uitgevoerd hebben op het gebied van veiligheid en ergonomie”.

Aan de prijs is een geldbedrag van 1000 euro verbonden die gebruikt dient te worden om de veiligheid van het magazijn verder te vergroten of als extra stimulans voor medewerkers om veiliger te werken.

“De besteding van het geldbedrag is bekend; naast een traktatie voor onze medewerkers investeren we in het testen van ergonomische tilhulpmiddelen”, onthult Schouwenaar.  

Partnerschap

“De volledige steun, support en gelijke denkwijze over veiligheid en welzijn van medewerkers van onze klant Ricoh heeft maximaal bijgedragen aan het welslagen van onze veiligheidsambities”, vervolgt Schouwenaar.

“Ricoh investeert in innovaties zoals de blauwe waarschuwingslichten op vorkheftrucks. Ook vision picking verhoogt de veiligheid van werken doordat medewerkers smart glasses gebruiken in plaats van scanners bij het samenstellen van een order. De order picker heeft beide handen vrij omdat de informatie over de order in de bril wordt geprojecteerd. Deze veiligheidsmaatregelen maar ook de verbouwing van de bedrijfskantine, kantoren en het goed huisvaderschap in het magazijn, maken het Ricoh-DHL warehouse een bijzonder prettige en veilige werkplek”.

De prijs ‘Het Veiligste Magazijn’ is een initiatief van BMWT, EVO, Logistiek.nl, Sectorinstituut Transport & Logistiek en Tempo-Team en is bestemd voor het magazijn, warehouse of distributiecentrum waarin veiligheid het beste verankerd is in de dagelijkse operatie.

Naast veiligheid wordt er ook gelet op ergonomie en welzijn. Nieuw dit jaar was de invulling van goud, zilver en brons voor de prijs en titel Het Veiligste Magazijn, waarbij gedeelde eerste of tweede plaatsen mogelijk waren. Zo werd ook Schneider Electric uit Helmond bekroond met goud. Andere genomineerden in de categorie ‘groot’ waren Jumbo Supermarkten uit Breda (won Zilver) en Docdata Fulfilment uit Waalwijk (kreeg de eervolle vermelding).