Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagens volgende week vrijdag weer over Merwedebrug

Vrachtwagens volgende week vrijdag weer over Merwedebrug

Vrachtwagens volgende week vrijdag weer over Merwedebrug
01-12-2016 19:55 | Weer en Verkeer | auteur ANP

UTRECHT - De Merwedebrug op de A27 bij Gorinchem gaat volgende week vrijdag om 05.00 uur weer open voor zwaar verkeer. Vanaf die dag mogen de vrachtwagens, inclusief de zogeheten lange zware vrachtvoertuigen, weer rijden op de brug. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) kondigde deze week al aan dat de brug "in de loop van volgende week'' weer open zou gaan voor vrachtverkeer.

Volgens Rijkswaterstaat zijn dan de 24 belangrijkste verbindingen van de brug verstevigd met stalen platen. Extreem zwaar verkeer mag er nog niet over. Dat mag pas weer als echt alle werkzaamheden zijn afgerond . Dat werk wordt in een aantal nachten na volgende week vrijdag gedaan.

De 55 jaar oude brug is sinds 11 oktober gesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton. Daartoe werd besloten nadat er haarscheurtjes in de draagconstructie waren ontdekt. De afsluiting leidt tot grote problemen voor vrachtwagens en bussen. Die moeten flink omrijden. Transportorganisaties schatten de schade op zeker een half miljoen euro per dag. Meerdere transportbedrijven hebben inmiddels claims bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu ingediend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,137
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions