Clicky

 
Transport Online - FIOD houdt curator aan voor fraude in faillissement

FIOD houdt curator aan voor fraude in faillissement

FIOD houdt curator aan voor fraude in faillissement
01-12-2016 17:01 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De FIOD heeft vandaag een curator uit de regio Gelderland aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij in 2009 op onrechtmatige wijze gelden heeft onttrokken aan de boedel van een failliet vastgoedbedrijf. Hij was curator in het faillissement van dat bedrijf. De schuldeisers in het faillissement zouden hierdoor zijn benadeeld.

Het vermoeden is dat de man vastgoed uit de boedel van het failliete vastgoedbedrijf– waar zich al een koper voor had gemeld- eerst heeft verkocht voor een te lage prijs aan een tussenpersoon. Vervolgens is het pand na een papieren waardestijging doorverkocht aan de koper die zich al in eerste instantie had gemeld. Het vermoeden is dat de curator het verschil via een verhullende constructie van bedrijven in eigen zak heeft gestoken. Om hoeveel geld het gaat is onderwerp van onderzoek, maar het betreft in ieder geval tienduizenden euro’s, meldt het Openbaar Ministerie.

Het onderzoek is in september 2016 gestart na een melding van een andere curator bij het Openbaar Ministerie. De FIOD heeft een kantoorpand in de provincie Gelderland doorzocht. Er is administratie in beslag genomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions