Transport Online - Acties bij openbaar vervoer regio Den Haag

Acties bij openbaar vervoer regio Den Haag

Acties bij openbaar vervoer regio Den Haag
01-12-2016 10:36 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEN HAAG - Door de wilde actie van het HTM-personeel rijden donderdag in de regio Den Haag maar weinig bussen en trams. "De dienstregeling is ernstig verstoord'', zei directielid Ernst Moeksis van het openbaarvervoerbedrijf. Bus- en trambestuurders legden rond 09.30 uur het werk neer uit onvrede over onder meer de rijtijden en pauzes.

Volgens de voorzitter van de ondernemingsraad van HTM is het de bedoeling dat uiterlijk 14.00 uur de dienstregeling wordt hervat. Tot die tijd ligt het ov in de stad volgens hem vrijwel helemaal stil. Veel mensen die zijn gestrand twitteren dat bussen en trams haltes voorbijrijden of helemaal niet langskomen.

Zo'n driehonderd tot vierhonderd personeelsleden zijn donderdagochtend bij het HTM-kantoor op station Den Haag Centraal bijeen voor een ontmoeting met de bedrijfsleiding.

De directie keurt de actie ,,heel sterk'' af. "Mensen hebben niet de kans gekregen om een alternatieve reis te plannen. Je zal maar naar het ziekenhuis, Schiphol of een sollicitatiegesprek moeten'', aldus Moeksis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions