Henkel sluit nieuw vijfjarencontract met CHEP af

Henkel sluit nieuw vijfjarencontract met CHEP af
30-11-2016 10:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BUSSUM - Henkel, een wereldleider in merken en technologieën, heeft een nieuw vijfjarencontract met CHEP afgesloten voor het gebruik van palletpoolingdiensten over heel Europa. De overeenkomst betreft twee belangrijke uitbreidingsprojecten. In het kader van deze projecten zijn in de afgelopen 15 maanden een extra drie miljoen blankhouten pallets voor eenmalig gebruik geconverteerd naar het palletpoolingmodel van CHEP, dat nu over het Europese netwerk van Henkel gebruikt wordt.

Torsten Röwekamp, Team Leader Purchasing Warehousing & Logistic Equipment bij Henkel, zegt hierover: “Verbeteringen in kosten, duurzaamheid en dienstverlening waren de belangrijkste drijfveren voor de uitbreiding met CHEP. Ook vanuit een strategisch oogpunt was dit een voor de hand liggende beslissing, aangezien CHEP onze erkende langetermijnpartner binnen onze wereldwijde supply chain is.”

Henkel heeft tegenwoordig wereldwijd een marktleidende positie in de consumentensector als de industriële sector met gekende merken zoals Persil, Schwarzkopf en Loctite. Het bedrijf bestaat uit drie divisies die wereldwijd actief zijn: Laundry & Home Care (was- en reinigingsproducten), Beauty Care (schoonheidsproducten) en Adhesive Technologies (kleefstoffen). Het Dax-30 bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland, en is trots op zijn circa 50.000 werknemers in meer dan 120 landen wereldwijd.

De twee belangrijke Europese uitbreidingsprojecten betreffen de  BU's van Henkel Laundry & Home Care in Midden- en Oost-Europese landen zoals Polen, Hongarije, Oostenrijk en Servië die in 2015 geconverteerd werden, en de divisie Henkel Beauty Care die in januari 2016 werd geconverteerd naar pooled pallets van CHEP en nu kernmarkten in Duitsland, Frankrijk, Italië en Slovenië bedient. Beide projecten zijn nu volledig uitgerold.  De overeenkomst met CHEP werd in juli ondertekend op het Henkel 1GSC (1 Global Supply Chain) hoofdkantoor in Amsterdam.

Rob Sloan, CHEP Vice-President Global Accounts, zegt: “De verlenging van de Europese overeenkomst tussen Henkel en CHEP onderstreept de sterke toegevoegde waarde van dit strategische partnerschap. We hebben heel openlijk samengewerkt om een succesvol langetermijnmodel te ontwikkelen dat gebaseerd is op uitmuntende dienstverlening, kostenefficiëntie, processtandaardisatie en duurzaamheid. De Europese overeenkomst biedt een duidelijk raamwerk waarbinnen wij als partners kunnen samenwerken om de efficiëntie en waarde doorlopend te verbeteren.’’

Henkel werkt samen met CHEP in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië Pacific.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden