Clicky

 
Transport Online - Ter Apel schroeft maatregelen asielzoekers op

Ter Apel schroeft maatregelen asielzoekers op

Ter Apel schroeft maatregelen asielzoekers op
29-11-2016 20:02 | Binnenland | auteur ANP

TER APEL - Om overlast van asielzoekers in Ter Apel tegen te gaan, neemt de Groningse gemeente opnieuw maatregelen. Asielzoekers die de openbare orde verstoren krijgen een gebiedsverbod voor maximaal drie maanden. Ook is de politie meer, zichtbaar en onzichtbaar, aanwezig in de buurt van het asielzoekerscentrum in de plaats. De controle op het terrein zelf wordt opgeschroefd en in bussen die stoppen in de omgeving is meer toezicht.

Volgens de burgemeester van Vlagtwedde, waar Ter Apel onder valt, zijn de inwoners van de plaats de overlast en het gevoel van onveiligheid zat. "Men wil terug naar de situatie zoals die in het verleden was. Ook wat mij betreft is de maat nu vol'', zegt burgemeester Leontien Kompier . De gemeente stelt, zo zegt ze, samen met staatssecretaris, politie, OM en Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) met onmiddellijke ingang "paal en perk aan de overlast die deze kleine groep in Ter Apel veroorzaakt''.

In een toelichting laat een gemeentewoordvoerder weten dat de groep die overlast veroorzaakt uit enkele tientallen mensen bestaat. Ze zouden zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan diefstallen en zakkenrollen. "Ook zijn ze ongevraagd bij bewoners op het erf geweest'', aldus de gemeentewoordvoerder. "Het gaat om groepen mensen die geen recht hebben op asiel in Nederland.''

Onlangs werd in Ter Apel al bepaald dat in de hele bebouwde kom geen alcohol meer gedronken mag worden op straat om overlast te voorkomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden