Clicky


34 D-TEC Portmasters voor BCTN

34 D-TEC Portmasters voor BCTN
29-11-2016 19:10 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

KESTEREN/ROTTERDAM - Op 25 november nam BCTN de eerste nieuwe D-TEC Portmaster in ontvangst. Tot en met januari 2017 levert D-TEC in totaal 34 nieuwe Portmasters aan BCTN en één kieptrailer, één van de eerste spelers op het gebied van intermodaal containertransport en overslag in Nederland.

"Wij kozen voor de D-TEC Portmaster vanwege de multifunctionele inzetbaarheid, de robuuste bouw van het chassis en de juiste prijs-kwaliteitsverhouding", aldus Wim Busser, Purchase & Support Director BCTN.

BCTN bezit vijf terminals, waarvan vier in Nederland en één in België.

Kostenbesparend

Door de aanschaf van het nieuwe D-TEC chassis kan BCTN de containers direct afkoppelen bij haar klanten. Dit betekent minder losse ritten voor de trucks. Dit zorgt weer voor minder milieubelasting en files. De D-TEC Portmaster is zeer geschikt voor onder andere korte ritten rondom de terminal. Het chassis kan simpel en eenvoudig omgesteld worden naar een andere containermaat.

Daarnaast is het chassis voorzien van een Track and Trace-systeem en een kingpin-slot. Dankzij het Track and Trace-systeem kan zowel BCTN als haar klant zien waar het chassis zich bevindt. Het kingpin-slot zorgt voor extra beveiliging, waardoor de kans op diefstal van het chassis nihil is.

Laagste kosten per kilometer

D-TEC richt zich bij de ontwikkeling van haar trailers altijd op lage gebruikerskosten. "Elke 1.000 kilo die een chassis lichter is, levert bijvoorbeeld één liter dieselbesparing per 100 kilometer op", aldus Gerrit Van Vlastuin, directeur van D-TEC.

Hij baseert dit op cijfers van onder andere de NEA. Een licht trailergewicht realiseert D-TEC door een slim ontwerp en door gebruik te maken van kwaliteitsstaal met een hoge sterkte. De laagste kosten per kilometer daar gaat het uiteindelijk om

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport