Transport Online - Passagiersvliegtuig in Colombia neergestort [+foto]

Passagiersvliegtuig in Colombia neergestort

Passagiersvliegtuig in Colombia neergestort [+foto]
29-11-2016 09:29 | Ongevallen | auteur ANP

BOGOTA - Een Boliviaans vliegtuig met aan boord meer dan zeventig inzittenden is neergestort in Colombia. Dat melden verschillende media. Het Braziliaanse voetbalteam Chapecoense reisde met de vlucht dat vertrok vanaf vliegveld Viru Viru in Bolivia.

Het vliegtuig zou in de buurt van het Colombiaanse Medellín zijn neergestort mogelijk door een tekort aan brandstof. Het toestel was op weg naar het José María Córdova International Airport in Rionegro, het op een na grootste vliegveld in Colombia.

De Braziliaanse voetbalclub Chapecoense was onderweg om de finale van de Copa Sudamericana (de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League) te spelen tegen Atletico Nacional uit Medellín.

Hoeveel mensen precies aan boord waren is nog onduidelijk. Verschillende lokale media hebben het over 72 passagiers en negen crewleden. Volgens onbevestigde berichten hebben zes passagiers de crash overleefd, onder wie zeker twee spelers van Chapecoense: de doelman en een verdediger. Vanwege het slechte weer is het voor hulpverleners moeilijk om de rampplek te bereiken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions