Transport Online - Pilotenstaking Lufthansa niet verboden

Pilotenstaking Lufthansa niet verboden

Pilotenstaking Lufthansa niet verboden
29-11-2016 00:11 | Algemeen | auteur ANP/DPA

FRANKFURT/MÜNCHEN - De nieuwe pilotenstaking bij vliegtuigmaatschappij Lufthansa gaat dinsdag en woensdag door. De rechtbank in München heeft maandagavond bepaald dat de geplande stakingen niet illegaal zijn. De luchtvaartmaatschappij probeerde via de rechter een einde af te dwingen aan de werkonderbrekingen.

Omdat Lufthansa niet in beroep gaat tegen de beslissing van de rechtbank zullen de piloten nu dinsdag en woensdag niet vliegen. Lufthansa liet weten dat daardoor op dinsdag 816 vluchten uitvallen en op woensdag 890 vluchten geen doorgang kunnen vinden.

De vliegers van Lufthansa staakten vorige week van woensdag tot en met zaterdag ook al waardoor enkele duizenden vluchten uitvielen. Hun vakbond Vereinigung Cockpit (VC) probeert al enkele jaren betere arbeidsvoorwaarden veilig te stellen, maar eist een veel sterkere loonstijging dan Lufthansa wil bieden.

Vorige week stapte het bedrijf ook naar de rechter, maar die gaf toch toestemming voor de acties. Die troffen tot dusver honderdduizenden reizigers en kosten Lufthansa ruim 10 miljoen euro per dag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions