Transport Online - Vrachtwagens volgende week weer over Merwedebrug

Vrachtwagens volgende week weer over Merwedebrug

Vrachtwagens volgende week weer over Merwedebrug
29-11-2016 00:12 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De Merwedebrug op de A27 bij Gorinchem gaat in de loop van volgende week weer open voor het vrachtverkeer. Wel zullen nog enkele nachtelijke afsluitingen volgen, zei minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) maandag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

De 55 jaar oude brug is sinds 11 oktober gesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton. Dat gebeurde nadat er haarscheurtjes in de draagconstructie waren ontdekt. De afsluiting leidt tot grote problemen voor vrachtwagens en bussen. Die moeten flink omrijden.

Transportorganisaties schatten de schade op zeker een half miljoen euro per dag. Vijf transportbedrijven hebben inmiddels voor 1,8 miljoen aan claims bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu ingediend.

In aanloop naar het debat riep Transport en Logistiek Nederland (TLN) op tot een een actieplan voor het onderhoud van bruggen. De brancheorganisatie vreest dat van veel bruggen niet bekend is hoe sterk ze op dit moment zijn. TLN zet vraagtekens bij de aanpak van Rijkswaterstaat, die "blijft monitoren en 'pleisters plakken' totdat de brug letterlijk uit elkaar valt''.

Maar Schultz liet weten geen behoefte te hebben aan een dergelijk actieplan. Volgens haar worden de bruggen in ons land goed in de gaten gehouden. Ze is bereid om de ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven en logistieke dienstverleners nog eens bij te praten over de manier van toezicht op de bruggen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions