Ruim duizend banen weg bij asielzoekersopvang COA

Ruim duizend banen weg bij asielzoekersopvang COA
28-11-2016 11:45 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) verdwijnen ruim duizend banen. Doordat er minder asielzoekers naar Nederland komen is er minder werk, liet COA-directeur Gerard Bakker maandagochtend weten.

Een jaar geleden werkten er nog ongeveer 4500 mensen bij het COA. Van hen zijn er de afgelopen maanden al ruim vijfhonderd vertrokken. Voor 30 procent van de blijvers is in de toekomst ook geen baan meer. Het gaat dan uitsluitend om flexibele krachten, zoals uitzendkrachten en mensen met een jaarcontract. Werknemers in vaste dienst hoeven niet te vrezen voor hun baan, maar worden misschien wel overgeplaatst en moeten dus wellicht verhuizen.

Vorig jaar vroegen nog ongeveer 59.000 mensen asiel aan in ons land. Dit jaar rekent het kabinet op iets meer dan de helft van dat aantal.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden