Transport Online - Hanjin Shipping Netherlands failliet verklaard [UPDATE]

Hanjin Shipping Netherlands failliet verklaard [UPDATE]

Hanjin Shipping Netherlands failliet verklaard [UPDATE]
28-11-2016 11:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - [update ma 22:48 uur] Voor de rechtbank van Rotterdam is op vrijdag 25 november Hanjin Shipping Netherlands failliet verklaard. Hanjin Shipping Netherlands is de handelsnaam van Hanjin Shipping Europe GmbH & Co. KG met de hoofdvestiging in Hamburg.

Hanjin Shipping Netherlands is gevestigd aan de Waalhaven Z.z 12 in Rotterdam.

Hanjin Shipping verkeerd al gedurende lange tijd in financiële problemen. Dit lijkt de Nederlandse vestiging nu fataal geworden.

Bij Hanjin Shipping Netherlands werken volgens de curator 33 werknemers.

Curator mr. C. Hamm lichtte maandagavond desgevraagd het faillissement toe: "Hanjin Shipping Europe GmbH & Co KG is ‘voorlopig’ failliet verklaard en zal naar verwachting 1 december aanstaande definitief failliet worden verklaard. Het Nederlandse faillissement van deze vestiging van ‘Duitsland’ is op verzoek van de Duitse voorlopige faillissementscurator uitgesproken door de Rotterdamse rechtbank."

"De oorzaak van het Nederlandse (en Duitse) faillissement is de deconfiture* van het Koreaanse Hanjun Shipping Ltd. Nederland en Duitsland zijn agent van Korea en Nederland heeft verder geen andere klanten", aldus mr. Hamm.

Er worden op dit moment nog lopende zaken afgemaakt maar binnen enkele weken zal de vestiging in Rotterdam definitief gesloten zijn, vertelt mr. Hamm.

"In geen enkele Europese vestiging van Hanjin zal sprake zijn van een doorstart", meldt hij nog tot slot.

Hanjin Shipping werkt vanuit zijn de Euromax terminal. Hanjin Shipping Benelux opereert vanuit drie kantoren in Nederland, Rotterdam aan de Waalhaven en EUROMAX(Maasvlakte 2). In België via het kantoor in Antwerpen en ze bieden acht Azië-Europa lijnen en één Europa-Zuid-Amerika containerlijn per week.

* een deconfiture is een vorm van beslag op het gehele vermogen van de failliet ten behoeve van de gezamenlijke schuldeisers

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions