Clicky

 
Transport Online - Let op: Minimumloon in Duitsland omhoog

Let op: Minimumloon in Duitsland omhoog

Let op: Minimumloon in Duitsland omhoog
26-11-2016 19:27 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

MÜNSTER(D) - Vrijdag heeft de regering in Duitsland bekendgemaakt dat het minimumloon in Duitsland vanaf 1 januari 2017 omhoog gaat naar € 8,84 per uur. Dat is een verhoging van € 0,34 per uur. De regering volgt daarmee een aanbeveling van de Mindestlohnkommission van juni 2016.

Werkgevers uit het buitenland, die medewerkers in Duitsland laten werken of ter beschikking stellen, dienen het Mindestlohn (minimumloon) te betalen. Met name in de transportbranche heeft het minimumloon (MiLoG) voor veel ophef gezorgd en zijn belangrijke vragen nog steeds niet opgelost.

Eén van die vraagstukken betreft de aanmelding van het in Duitsland werkende personeel. Het formulier (in de Duitse taal) is hier verkrijgbaar.

Bij de vraag welk formulier bij de desbetreffende werkgever past en hoe een en ander precies ingevuld en aangemeld dient te worden biedt  M. Friedemann, een Nederlandse advocaat in Münster gaarne zijn ondersteuning aan. Het is zeker goed geïnvesteerde tijd, want er dreigen forse boetes voor ondernemers die de aanmelding niet, danwel verkeerd, hebben gedaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats