Clicky


Ook Dasko herhaaldelijk in de fout

Ook Dasko herhaaldelijk in de fout
25-11-2016 20:16 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ALMELO - Na een inval bij Waberer's en een dwangsom voor Wolter Koops is het nu de beurt aan Dasko Koel- en Vriestransporten uit Almelo. Het transportbedrijf moet een boete van 4.300 euro betalen vanwege het stelselmatig gebruikmaken van chauffeurs die niet op de loonlijst stonden. Dat meldt Dagblad Tubantia vrijdag.

De overtredingen vonden al plaats in november 2014 en de rechter vemoedt dat er al langere tijd sprake was van de geconstateerde overtredingen. In totaal zou het gaan om 160 overtredingen waarbij elf chauffeurs waren betrokken. Volgens het proces-verbaal factureerde Dasko de uren op naam van hun Poolse dochterbedrijf van Dasko.

Dasko verweerde zich donderdag voor de rechter en zei dat er sprake was van overmacht omdat men te kampen had met een groot ziekteverzuim. De rechter slikte het verweer echter niet en achtte de 160 overtredingen bewezen. Opmerkelijk is echter dat Dasko slechts voor één overtreding werd veroordeeld.

Dasko is in 1913 opgericht in Vriezenveen en hield zich oorspronkelijk bezig met transport van levende varkens en levend rundvee. Dat gebeurde destijds nog met paard en wagen. Inmiddels rijdt het bedrijf rond met 150 transportcombinaties. De Dasko groep heeft naast Almelo ook vestigingen in Zwolle, in Buk, Polen en in Wietzendorf, Duitsland.

Vorige week nam de Dasko Groep nog het diepvriestransport van Bakker Logistiek over.