Transport Online - Connexxion onderzoekt melding racisme

Connexxion onderzoekt melding racisme

Connexxion onderzoekt melding racisme
25-11-2016 13:24 | Algemeen | auteur ANP

AMSTELVEEN - Volgens vervoermaatschappij Connexxion is er donderdagavond niets verkeerds gebeurd in een bus naar Amstelveen. Na een tweet over vermeend racistisch optreden van een buschauffeur, stelde het bedrijf nader onderzoek in.

Een jonge vrouw in de bus zei dat de chauffeur tegen een getint gezin had gezegd dat ze de bus uit moesten om 'plaats te maken voor Nederlanders'. De chauffeur stelt dat hij het gezin niet uit de bus zette, maar de mensen aanwees waar ze op een andere bus konden overstappen om sneller en dichter bij hun bestemming te komen. Na zowel met de klaagster als met de chauffeur te hebben gesproken en na bestudering van de camerabeelden, kan volgens de Connexxionwoordvoerster vrijdagmiddag worden geconcludeerd dat er niets onoorbaars is gebeurd.

De chauffeur heeft de mensen die op Amsterdam CS in de bus stapten met onder meer twee matrassen, een tas en een rolkoffer erop gewezen dat ze in Amstelveen moesten overstappen. De reizigers pakten hun spullen en stapten uit. De chauffeur merkte toen op dat er daardoor in elk geval wat meer ruimte was in de bus, die in de spits snel voller werd, aldus de zegsvrouw. Zij wijst erop dat klachten het best via de klantenservice kunnen worden ingediend en dat ze dan worden uitgezocht. Nu werd de kwestie aangekaart via een tweet en dat zorgde voor veel ophef.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions