Transport Online - Burgemeester Winsum biedt excuses aan

Burgemeester Winsum biedt excuses aan

Burgemeester Winsum biedt excuses aan
23-11-2016 12:06 | Ongevallen | auteur ANP

WINSUM - Burgemeester Rinus Michels van Winsum heeft woensdag openlijk z’n excuses aangeboden aan de boer, wiens land moet worden gebruikt voor de aanleg van een noodweg. Die weg is nodig om de onbewaakte spoorwegovergang te omzeilen, waar vrijdag achttien mensen gewond raakten bij een treinongeluk.

Volgens de burgemeester is ten onrechte de suggestie gewekt dat de familie niet zou willen meewerken aan een oplossing of dat ze het proces hebben vertraagd. Tijdens een "zeer indringend gesprek” bleek dat familie diep geraakt was door de wijze waarop Michels reageerde op vragen over mogelijk te nemen stappen.

De burgemeester liet vrijdag weten juridische onteigening te overwegen als er niet snel overeenstemming zou komen. "Dat als gevolg van mijn uitspraken de familie in een kwaad daglicht wordt geplaatst is onterecht. Ik bied daarvoor de familie mijn excuses aan", zei Michels. Hij hoopt dat de partijen er in goed overleg zo snel mogelijk uit komen, zodat de noodweg kan worden aangelegd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions