Transport Online - RHA: Situatie Calais lijkt weer normaal

RHA: Situatie Calais lijkt weer normaal

RHA: Situatie Calais lijkt weer normaal
23-11-2016 11:45 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS - De situatie in Calais lijkt weer te zijn terugkeerd tot normaal na het verwijderen van het migrantenkamp 'De Jungle'. Maar, de Road Haulage Association (RHA) waarschuwt eveneens dat het ook zo maar van korte duur kan zijn als de verscherpte beveilingsmaatregelen niet worden gehandhaafd.

Het verwijderen van het migrantenkamp lijkt effectief te zijn geweest in de lokale bedreiging voor de chauffeurs, hun voertuigen en ladingen. Alles lijkt weer genormaliseerd te zijn voor zowel de vrachtwagenchauffeurs als de plaatselijke bewoners.

"Het is goed om te kunnen iets heel positiefs over Calais te kunnen melden", zei RHA voorzitter Richard Burnett, "We zullen natuurlijk de situatie nauwlettend blijven volgen. De sleutel is om ervoor te zorgen dat het 'Jungle' kamp niet terugkeerd."

"De problemen in de afgelopen twee jaar zijn verschrikkelijk voor iedereen geweest - met inbegrip van de migranten, wanhopig op zoek naar een mogelijkheid om naar Groot-Brittannië te komen."

"Echter na een recentelijk kort bezoek aan Calais uiten vrachtwagenchauffeurs nog altijd hun zorgen. Ze zijn bang dat het maar van korte duur is."

Het is belangrijk te erkennen dat het probleem van migranten die proberen naar Groot-Brittannië te komen zal blijven maar voor nu niet via Calais. De dreiging is nu meer verspreid maar het lijkt erop dat georganiseerde bendes nog steeds actief zijn om te proberen migranten aan boord van vrachtwagens te krijgen wanneer ze parkeren voor pauzes.

"Vervoerders en chauffeurs moeten waakzaam blijven en goed vooruit plannen", besluit Richard Burnett. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions