Transport Online - Inval politie bij Waberer's Battice vanwege verdenking sociale dumping

Inval politie bij Waberer's Battice vanwege verdenking sociale dumping

Inval politie bij Waberer's Battice vanwege verdenking sociale dumping
23-11-2016 10:05 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

BATTICE(B) - Bij de Belgische vestiging van het Hongaarse transportbedrijf Waberer's in Battice is afgelopen zondag, 20 november, een inval geweest door de politie vanwege mogelijke sociale dumping.

Waberer's heeft sinds juli 2016 een vestiging in Battice. Het gebouw en de parkeerplaatsen worden gehuurd van de Jost Groep door Waberer's om volgens eigen zeggen 'strategisch dichter bij de Westerse markt' te kunnen opereren.

In een interview met de Belgische transportsite Truck Business vertelde een woordvoerder van Waberer's in september: “Op dit terrein kunnen we tussen de 60 en 70 vrachtwagens plaatsen zodat we onze internationale chauffeurs die door België rijden een veilige en comfortabele rustplaats kunnen bieden. Ook tijdens de eindejaarsfeesten zal dit terrein van pas komen, maar in onze bedrijfsstrategie zal ze geen enkele rol spelen."

Zondagmiddag rond 14:30 uur zijn dertien controleurs van de WPR Battice het terrein binnengevallen.

Op de parkeerplaats telde de politie 110 vrachtwagens mét chauffeur. Omdat er te weinig politie mankracht was kon de politie niet alle chauffeurs controleren. Toch werden bij de meerderheid overtredingen van de rij- en rusttijden gevonden.

Sinds 2006 is het verplicht om na 15 dagen 45 uur rust te genieten buiten de vrachtwagen. De chauffeurs moeten middels een hotelrekening, danwel een vliegticket terug naar huis, kunnen aantonen dat zij die rust genoten hebben.

De chauffeurs bij Waberer's beweerden tijdens de controle dat zij hun rust genoten in het gebouw van Waberer's in Battice. De politie trof hier echter noch een slaapzaal noch sanitaire voorzieningen aan.

De vrachtwagenchauffeurs leefden dus in hun vrachtwagen en de vraag is voor hoe lang al?

De volledige boekhouding van het transportbedrijf in Battice werd in beslag genomen en er werden meerdere processen-verbaal opgemaakt. Er zal nu verder onderzoek volgen.

Foto's

  • J.Roeland
    WABERER'S

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions