Transport Online - Piloten Lufthansa mogen staken van rechters

Piloten Lufthansa mogen staken van rechters

Piloten Lufthansa mogen staken van rechters
23-11-2016 00:40 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/DPA

FRANKFURT - De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa mogen staken. Lufthansa had dinsdag aan twee rechtbanken gevraagd om de staking te verbieden, maar die gaven toestemming voor de staking. De pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) heeft bovendien de staking uitgebreid naar woensdag en donderdag.

De tweedaagse staking gaat voor een enorme chaos zorgen. Er zijn nu al 876 vluchten geannuleerd. Dat is ongeveer de helft van alle vluchten en de verwachting is dat zo'n 100.000 passagiers hinder ondervinden van de staking.

Op vliegveld Schiphol zijn woensdagochtend enkele vluchten van en naar München en Frankfurt uitgevallen. Een woordvoerder van Schiphol raadt reizigers aan contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij om vluchten eventueel om te boeken en om de website in de gaten te houden. Volgens hem leidde de uitval niet tot grote problemen en lange rijen van mensen die niet weg kunnen, want de staking "hing al een tijdje in de lucht''.

Het conflict tussen Lufthansa en de pilotenvakbond sleept zich al meer dan twee jaar voort. Sinds 2014 zijn er al dertien stakingen geweest, de laatste in september 2015. Maar de partijen worden het maar niet eens. Behalve over het salaris zijn er onder meer meningsverschillen over de pensioenen en de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met prijsvechter Eurowings.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions