Transport Online - Man opgepakt voor bedreiging Sylvana Simons

Man opgepakt voor bedreiging Sylvana Simons

Man opgepakt voor bedreiging Sylvana Simons
22-11-2016 20:49 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Een 37-jarige man uit Kudelstaart (Noord-Holland) is opgepakt voor het bedreigen van Sylvana Simons. De man meldde zich dinsdag uit eigen beweging bij een politiebureau. Hij wordt verhoord over het beruchte filmpje waarin oud-presentatrice en kandidaat-Tweede-Kamerlid voor DENK Simons werd bedreigd.

Haar hoofd was gefotoshopt in beelden van opgehangen zwarte Amerikanen die slachtoffer zijn geworden van lynchpartijen. In de video, die inmiddels van veel platformen weer is verdwenen, waren de gruwelijke beelden gecombineerd met een carnavalsliedje van de Brabantse volkszanger Rob van Daal getiteld 'Oh Sylvana'. Zijn echtgenote noemde het eerder "te triest voor woorden dat anderen deze beelden onder het nummer hebben gezet''. Het liedje gaat oorspronkelijk niet over Simons.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam besloot maandag een onderzoek te openen naar de herkomst van het filmpje. Dinsdag maakte DENK bekend dat Simons beveiliging krijgt "naar aanleiding van concrete bedreigingen''. Of de video daar een rol in speelde, is onduidelijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions