Transport Online - Grensburgemeesters demonstreren tegen Duitse tol

Grensburgemeesters demonstreren tegen Duitse tol

Grensburgemeesters demonstreren tegen Duitse tol
22-11-2016 20:01 | Binnenland | auteur ANP

DE LUTTE - "Voor de regio, tegen de tol.'' Met die slogan hebben zes burgemeesters uit de Nederlands-Duitse grensstreek dinsdag geprotesteerd tegen de tolplannen van de Duitse politiek die Nederlandse automobilisten geld kunnen gaan kosten. Hun protest vond plaats op een viaduct over de A1, bij de grensovergang ter hoogte van De Lutte.

Deelnemers waren de burgemeesters van de Nederlandse gemeenten Dinkelland, Losser en Oldenzaal. Van Duitse zijde namen de burgemeesters van Gronau, Bad Bentheim en Nordhorn deel. "Er is heel veel verkeer over en weer. Mensen gaan over de grens boodschappen doen, tanken, werken'', lichtte een woordvoerder van de gemeente Losser toe. Voor de gemeenten is het een principezaak. "Je hebt een Europese gemeenschap en probeert juist grenzen af te breken.''

Na dit protest gaat ook de Euregio, de organisatie van 81 gemeenten uit het grensgebied, zich over de tolplannen buigen. Of de tol voor de Autobahn er echt komt, is nog onzeker. In Duitsland worden eind volgend jaar verkiezingen gehouden en de uitslag daarvan is van groot belang.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions