Transport Online - Kuzu: Sylvana Simons krijgt bescherming

Kuzu: Sylvana Simons krijgt bescherming

Kuzu: Sylvana Simons krijgt bescherming
22-11-2016 19:58 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Sylvana Simons van de politieke beweging DENK krijgt bescherming. Dat gebeurt naar aanleiding van concrete bedreigingen aan het adres van het kandidaat-Kamerlid. Er worden "zichtbare en onzichtbare maatregelen'' getroffen om haar te beschermen.

Dat heeft Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu dinsdag gezegd, na een gesprek met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarbij ook Simons zelf aanwezig was. Verder zal er nauw contact worden onderhouden met het Openbaar Ministerie.

Volgens Kuzu zijn er concrete bedreigingen waar DENK zich ernstig zorgen over maakt. "Je hebt maar een persoon nodig.'' Simons heeft niet overwogen te stoppen wegens de dreigementen, zei hij verder. Of haar publieke optredens worden beperkt, wilde de partij niet zeggen.

Kuzu riep verder premier Mark Rutte op om zich tegen de bedreigingen aan het adres van Simons uit te spreken. "Hij moet laten weten dat dit echt niet meer kan. Dit is een brug te ver en moet ophouden.'' Rutte is momenteel op handelsmissie in Indonesië.

Oorzaak van de bedreigingen is het verhardende debat, denkt Kuzu. "De afgelopen maanden is een beeld gecreëerd waarbij de situatie heftiger en heftiger wordt door een aantal politieke uitspraken, maar ook door uitspraken van opiniemakers en een aantal mediaorganisaties waardoor een vijandbeeld naar DENK wordt gecreëerd en in bijzonder Sylvana Simons.''

Simons, die zich eerder dit jaar aansloot bij Kuzu's politieke beweging DENK, is al meermaals het slachtoffer geworden van racistische en seksistische uitingen. Deze week verschenen er bewerkte foto's waarop onder meer het hoofd van Simons op beelden van gelynchte zwarte Amerikanen was gemonteerd. Vicepremier Lodewijk Asscher noemde de beelden maandag ,,weerzinwekkend'' en "volkomen onacceptabel''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions