Kabinet: snel oplossing voor overgang Winsum

Kabinet: snel oplossing voor overgang Winsum
22-11-2016 15:55 | Ongevallen | auteur ANP

DEN HAAG - Voor het eind van het jaar zal er duidelijkheid zijn over wat er gaat gebeuren met de onbewaakte spoorwegovergang in Winsum waar vorige week een trein in botsing kwam met een tankwagen. De betrokken partijen - de gemeente, ProRail en de eigenaar van de grond - gaan snel om de tafel zitten om tot een oplossing te komen.

Dat zei minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) dinsdag in de Tweede Kamer op vragen van de PvdA. Hij verving verantwoordelijk staatssecretaris Sharon Dijksma die op handelsmissie in Indonesië is. Bij het ongeval vrijdag raakten achttien mensen gewond.

In 2014 waren er ook al twee ongevallen op de bewuste spoorwegovergang aan de Voslaan in het Groningse dorp. Daardoor kwamen twee mensen om het leven. Het heeft "lang geduurd'' voordat er een oplossing komt voor deze overgang, zei de bewindsman.

Verder wordt er ook gekeken naar "aanvullende preventieve maatregelen'' voor de circa nog honderd onbewaakte spoorwegovergangen in het land. Daarbij moet gedacht worden aan drempels of extra borden, aldus Asscher.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden