Transport Online - Politie zoekt getuigen overval op vrachtwagenchauffeur [+foto's]

Politie zoekt getuigen overval op vrachtwagenchauffeur

Politie zoekt getuigen overval op vrachtwagenchauffeur [+foto's]
22-11-2016 13:16 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

BENEDEN LEEUWEN - Op dinsdag 27 september 2016 wordt een 42-jarige vrachtwagenchauffeur omstreeks 14:45 overvallen op de van Heemstraweg in Beneden-Leeuwen. De vrachtwagenchauffeur had die dag in de Rotterdamse haven een lading van, dacht hij, 26.000 kilo bananenpuree opgehaald die naar Beneden-Leeuwen moest.

Hij rijdt die dinsdag 27 september via de A15, neemt de afrit Echteld/Lienden/Leeuwen en gaat vervolgens via de Prins Willem Alexanderbrug verder. Daar merkt hij dat een auto voor hem probeert te stoppen. Ook op de rotonde waar hij linksaf slaat om op de van Heemstraweg in Beneden-Leeuwen te komen wordt hij gehinderd door een grijze BMW. Vlak daarna, het is dan 14.45 uur, gaat het mis en wordt hij klemgereden.

Er komt vervolgens nog een tweede auto bij en een aantal mannen wil de laadruimte van de vrachtwagen in. Ze zeggen dat daar iets ligt wat van hen is. De vrachtwagenchauffeur heeft gezien dat ze een aantal grote sporttassen vulden. Toen hij ze probeerde tegen te houden is hij met de dood bedreigd. Mogelijk was er nog een derde voertuig bij de overval betrokken.

Er bleek niet alleen bananenpulp in de vrachtwagen te liggen, maar ook een partij drugs. Na de overval is meteen alarm geslagen en is met politiewagens, per heli en op het water een klopjacht gestart naar de daders. Even later zijn twee auto’s teruggevonden. Die hadden de daders zo overhaast achtergelaten dat in een van de auto’s nog een partij cocaïne lag met een straatwaarde van tussen de 15 en 20 miljoen euro.

De chauffeur was bij het klemrijden meteen al zo slim om zijn wagen schuin op de weg te zetten zodat er niemand meer langs kon. Dat was een teken voor andere weggebruikers dat er iets mis was. Daarom is iemand meteen foto’s gaan maken.

Dankzij het optreden van andere weggebruikers heeft de politie dus gelukkig beelden van in ieder geval drie daders. Er waren vermoedelijk vijf overvallers. Ook is de grijze BMW op beeld vastgelegd, die bleek de avond ervoor in Rotterdam te zijn gestolen. De tweede auto van de daders was een gehuurde Seat, ook uit Rotterdam.

De politie heeft ook beelden uit Hoogvliet, waar de groep drie uur voor de overval in Beneden-Leeuwen bij de McDonalds waren. De bestuurders zijn door hun open raam een beetje te zien bij de parkeerplaats. In totaal gaat het om minstens vier inzittenden. Bij de balie van de McDonalds wordt een van de daders uitgebreid gefilmd. De overvallen vrachtwagenchauffeur dacht te horen dat de daders Turks met elkaar spraken. 

De politie heeft de volgende vragen: Wie weet wie er op de beelden staan? De minstens vijf daders zijn mogelijk van Turkse afkomst en de chauffeur dacht ook nog twee kale mannen te hebben gezien.

Wie heeft de grijze BMW gezien tussen maandagavond 26 en dinsdag 27 september 2016, eind van de middag?
Wie weet wie er gebruik maakte van de gehuurde Seat tussen maandagmiddag 26 en dinsdag 27 september 2016 eind van de middag?
Wie heeft de derde auto gezien die mogelijk de vrachtwagen geblokt heeft aan de voorzijde?

Heeft u tips betreffende deze overla dan kunt u deze doorgeven via dit tipformulier van de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions