Transport Online - Staking Eurowings treft tientallen vluchten

Staking Eurowings treft tientallen vluchten

Staking Eurowings treft tientallen vluchten
22-11-2016 11:40 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DÜSSELDORF - Luchtvaartmaatschappij Eurowings heeft dinsdag wegens een staking ruim dertig retourvluchten van en naar Düsseldorf en Hamburg moeten schrappen. Dat meldde het Duitse bedrijf op zijn website. Een deel van het cabinepersoneel heeft van 05.00 uur 's morgens tot 20.00 uur 's avonds het werk neergelegd.

De vakbonden Verdi en Ufo ruziën al maanden over een nieuwe cao voor de stewards en stewardessen van Eurowings, zowel met de directie van het bedrijf als onderling. De stakingsoproep voor dinsdag is afkomstig van Verdi, dat meer loon en betere arbeidsomstandigheden eist voor het cabinepersoneel.

Woensdag dreigt een veel grotere chaos in de Duitse luchtvaart. Dan leggen, als het aan vakbond Vereinigung Cockpit (VC) ligt, de piloten van Lufthansa voor 24 uur het werk neer. Honderden vluchten, zowel binnen Europa als naar verre bestemmingen, worden daar mogelijk door getroffen. Lufthansa werkt nog aan een aangepaste dienstregeling.

Het conflict tussen Lufthansa en de piloten sleept zich al meer dan twee jaar voort. Sinds 2014 waren er al dertien eerdere stakingen, de laatste in september 2015. Behalve over het salaris zijn de partijen het oneens over onder meer de pensioenen en over de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met prijsvechter Eurowings.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions