Clicky


Flink verlies voor energiereus Uniper

Flink verlies voor energiereus Uniper
22-11-2016 10:08 | Financieel | auteur ANP

DÜSSELDORF - Het Duitse energieconcern Uniper heeft over het afgelopen kwartaal flink verlies geleden. Dat maakte de afsplitsing van E.ON, die sinds september een eigen beursnotering heeft, dinsdag bekend.

E.ON heeft in Uniper zijn gas- en kolencentrales ondergebracht. Dat zijn juist activiteiten waarop de laatste tijd veel moet worden afgeschreven. Over het derde kwartaal kwam het nettoverlies uit op 348 miljoen euro. Volgens het bedrijf was wel sprake van solide operationele prestaties. Uniper werkt daarbij aan een plan om de kosten met honderden miljoenen terug te brengen.

Bezien over de eerste negen maanden van dit jaar komt Uniper onder de streep 4,2 miljard euro tekort. De omzet is op jaarbasis met meer dan een kwart gedaald tot een kleine 48 miljard euro.

Uniper is actief in meer dan veertig landen en telt circa 13.000 medewerkers. E.ON splitste de onderneming af vanwege de sterke focus op hernieuwbare energie in Duitsland. Dat overheidsbeleid zorgt er mede voor dat de energieprijzen en winstgevendheid van de traditionele energiecentrales in Duitsland onder druk staan.