Transport Online - Stakingen treffen Lufthansa en Eurowings

Stakingen treffen Lufthansa en Eurowings

Stakingen treffen Lufthansa en Eurowings
21-11-2016 22:54 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

FRANKFURT - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en budgetdochter Eurowings krijgen de komende dagen te maken met stakingen van het vliegend personeel. Dinsdag legt het cabinepersoneel bij Eurowings het werk neer, woensdag de piloten bij Lufthansa zelf.

De vakbonden Verdi en Ufo ruziën al maanden over een nieuwe cao voor de stewards en stewardessen van Eurowings, zowel met de directie van het bedrijf als onderling. De stakingsoproep voor dinsdag, op de luchthavens van Hamburg en Düsseldorf, is afkomstig van Verdi. Zo'n 140 vluchten kunnen getroffen worden.

De pilotenstaking op woensdag zal waarschijnlijk veel grotere gevolgen hebben. Vakbond Vereinigung Cockpit (VC) heeft de vliegers op zowel lange als kortere vluchten opgeroepen voor 24 uur het werk neer te leggen. De acties treffen mogelijk honderden vluchten vanaf Duitse luchthavens.

Het conflict tussen Lufthansa en de piloten sleept zich al meer dan twee jaar voort. Sinds 2014 waren er al dertien eerdere stakingen, de laatste in september 2015. Behalve over het salaris zijn de partijen het oneens over onder meer de pensioenen en over de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met prijsvechter Eurowings.

In een verklaring veroordeelde Lufthansa de stakingsplannen. Het bedrijf vindt dat VC haar verantwoordelijkheid niet neemt door bemiddeling af te wijzen, en stelt dat vooral de passagiers en andere werknemers daarvan de dupe zullen worden. De luchtvaartmaatschappij werkt nog aan een aangepaste dienstregeling voor woensdag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions