Clicky


Contargo verlengt huurovereenkomst voor terminaldiensten Germersheim niet

Contargo verlengt huurovereenkomst voor terminaldiensten Germersheim niet
21-11-2016 13:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

LUDWIGSHAFEN - Contargo Rhein-Neckar GmbH verlengt de tot 31 december aanstaande lopende huurovereenkomst als terminalexploitant op de locatie Germersheim (Rijnland-Palts) niet meer. De onderneming heeft besloten om de focus van zijn grote aantal dienstverleningen op het gebied van containerlogistiek in de toekomst op zijn grote terminals in Ludwigshafen en Mannheim en op het zuidelijker gelegen Wörth en Karlsruhe te richten.

Vanaf 1 januari 2017 neemt de eigenaar van het terminalareaal in Germersheim, Freyer GmbH, de exploitatie van de containerterminal in eigen handen. "Omdat wij tot nu toe ook al de overslag en opslag van de containers voor onze rekening namen, verandert er ook voor ons niet zo veel," licht Peter Freyer, manager van Freyer GmbH toe.

"Wij blijven nauw samenwerken met Contargo. Zij opereren net als voorheen als partner en handelaar, alleen de overslagactiviteiten nemen wij voor onze rekening. Wij hopen dat de klanten van terminal deze locatie ook in de toekomst trouw zullen blijven."

"Onze binnenschepen zullen ook in de toekomst bij de terminal in Germersheim aanleggen," zegt Konrad Fischer, co-manager van Contargo.

"Voor onze klanten vormt dit besluit geen zwaarwegende verandering. Wij nemen slechts afscheid als exploitant van de locatie Germersheim en wensen de firma Freyer verder veel succes."