Transport Online - Hoge opkomst bij KNV-bijeenkomst

Hoge opkomst bij KNV-bijeenkomst

Hoge opkomst bij KNV-bijeenkomst
21-11-2016 09:30 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

DE MEERN - Meer dan 500 chauffeurs kwamen zaterdag naar De Meern voor een bijeenkomst over de KNV-cao. Eerste onderhandelaar Egon Groen vertelde wat er tijdens de eerste onderhandelingsrondes allemaal gepasseerd is. Ook kwamen de verschillen tussen de KNV- en TLN-cao aan de orde.

"De chauffeurs zijn woedend. En dan gaat het echt niet alleen om het schrappen van de achttien ATV-dagen zoals TLN suggereert. Wat dacht je van de afschaffing van de overschrijdingstoeslag? Wie vier dagen van tien uur maakt, krijgt in de TLN-cao gewoon 40 uur uitbetaald. In de KNV-cao heb je dan recht op 8 keer 30% overurentoeslag. Dat is 2,4 uur extra loon bovenop de 40 uur: en dat is zes procent meer", aldus Egon Groen.

"En wat dacht je van de maatregelen om ouderen langer aan het werk te houden: geen verplichting tot overwerk of het werken in ploegen. De vrije weekenden die in de KNV-cao beter geregeld zijn dan bij TLN."

Natuurlijk waren de chauffeurs ook boos over het afschaffen van de achttien ATV-dagen. Dan ben je op je achttiende in de sector begonnen; je hebt je leven lang zwaar werk gedaan en hebt nu recht op extra vrije dagen om het werk wat gemakkelijker aan te kunnen. "Iedereen heeft het over duurzame inzetbaarheid. Iedereen, ook werkgevers, vraagt zich af hoe chauffeurs tot hun pensioen gezond door kunnen werken. En maatregelen die bedoeld zijn om het werk te verlichten worden zomaar afgeschaft."

Egon Groen: "We hebben een duidelijke boodschap meegekregen. De chauffeurs willen gewoon houden wat ze hebben en zijn ook bereid zich daarvoor hard te maken. Dat zullen we de werkgevers in de volgende onderhandelingsronde heel duidelijk maken!"Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions