Transport Online - Dodental treinongeluk stijgt tot boven 100 [+foto's]

Dodental treinongeluk stijgt tot boven 100

Dodental treinongeluk stijgt tot boven 100 [+foto's]
20-11-2016 10:03 | Buitenland | auteur ANP

NEW DELHI - Het dodental door het treinongeval zondag in het noorden van India is tot zeker 119 gestegen. Circa 150 mensen raakten gewond.

Het is het treinongeval met de meeste dodelijke slachtoffers in India sinds twee treinen in West-Bengalen in 2010 op elkaar botsen. Indertijd kwamen 140 mensen om.

Het treinongeval van zondag had plaats in de deelstaat Uttar Pradesh. In de buurt van Pukhrayan, 65 kilometer ten zuiden van de industriestad Kanpur, liepen in de vroege ochtend veertien wagons uit de rails.

Volgens de politie loopt het dodental vermoedelijk nog verder op. In de ontspoorde wagons zitten volgens een hoge spoorwegfunctionaris "nog passagiers vast''. De slachtoffers die er het ergst aan toe waren zijn naar ziekenhuizen in Kanpur gebracht. De autoriteiten hadden voor hun vervoer snel tientallen ambulances ter plaatse. Van de gewonden liggen er nog circa tachtig in ziekenhuizen. De situatie van vier gewonden is kritiek.

De trein vervoerde circa vijfhonderd passagiers. De wagons ontspoorden in de vroege ochtend. Veel passagiers lagen nog te slapen. Hulpverleners zochten zondagmiddag nog tussen de wrakstukken naar overlevenden.

Het is nog onduidelijk waardoor de trein, die van Patna op weg was naar Indore, ontspoorde. Bronnen zeiden tegen The Times of India dat de crash werd veroorzaakt door schade aan het spoor. Onderzoek moet uitwijzen of dat klopt. De Indiase spoorwegen vervoeren dagelijks zo'n 20 miljoen passagiers. Ze hebben een slechte reputatie op het gebied van veiligheid. Vorig jaar kwamen bij een ander treinongeval in Uttar Pradesh 39 mensen om het leven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions