Overweg Winsum vaker toneel ongevallen

Overweg Winsum vaker toneel ongevallen
18-11-2016 13:21 | Ongevallen | auteur ANP

WINSUM - De onbewaakte spoorwegovergang op de Voslaan in het Groningse Winsum, waar vrijdag een trein en een melkwagen met elkaar in botsing kwamen, is eerder in opspraak geweest. In 2014 kwamen bij twee verschillende ongelukken op de overweg twee mensen om het leven. In beide gevallen ging het om een botsing tussen een trein en een auto, waarvan de bestuurder om het leven kwam.

Na de ongelukken ontstond veel kritiek op de onveiligheid van de bewuste spoorwegovergang. Zo had de Gerjon Kazemier Stichting, die zich sterk maakt voor veilige spoorwegovergangen, een kort geding aangespannen tegen ProRail en de gemeente Winsum. Dat geding werd opgeschort nadat ProRail en Winsum vorig jaar waren overeengekomen dat er voor omwonenden een noodweg zou worden aangelegd naar een bewaakte overgang.

In juni dit jaar werd bekend dat de onbewaakte overwegen in Winsum de komende jaren worden verbeterd of opgeheven. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) heeft daar afspraken over gemaakt met de gemeente en de provincie Groningen. De overweg op de Voslaan wordt als eerste aangepakt. De overwegen in de gemeente moeten voor 2020 veilig zijn. Dat gaat 6,5 miljoen euro kosten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden