Transport Online - Controleactie politie Oost-Vlaanderen legt veel fraude met tachograaf bloot

Controleactie politie Oost-Vlaanderen legt veel fraude met tachograaf bloot

Controleactie politie Oost-Vlaanderen legt veel fraude met tachograaf bloot
18-11-2016 11:47 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Een speciale controle van het wegvervoer heeft donderdag 17 november in de provincie Oost-Vlaanderen veel fraude met de atchograaf blootgelegd.

De controle vond tussen 14:00 uur en 22:00 uur plaats langs de E40 en E17. In totaal werden 46 vrachtwagens aan een controle onderworpen. Bij 13 daarvan werd fraude vastgesteld.

Onder meer de volgende fraude werd door de politie bekeurd: Vier chauffeurs gebruikten een magneet, twee chauffeurs reden op de bestuurderskaart van iemand anders. Drie chauffeurs sjoemelden met de hardware, zo was een snelheidsbegrenzer uitgeschakeld en waren er onderbrekers geplaatst tussen de tachograaf en de impulsgever.

Twee chauffeurs reden zonder bestuurderskaart. Eén chauffeur had de impulsgever afgekoppeld van de digitale tachograaf en een andere chauffeur had een valse verlofbrief bij zich.

Zeven chauffeurs hadden zich niet aan de rij- en rusttijden gehouden. Bij één voertuig ontbrak de tachograaf volledig en bij een ander was de tachograaf niet geijkt. Vier vrachtwagens kregen een rijverbod tot de tachograaf aan de wettelijke vereisten voldoet.

Daarnaast schreef de politie ook nog bekeuringen uit voor het bellen achter het stuur, inhalen bij regenweer, overtreding van de ADR wetgeving en overbelading.

In totaal werd voor een bedrag van 37.410 euro boetes uitgeschreven.

Het niet respecteren van de rusttijden kan leiden tot verkeersongevallen die, gezien de impact, veel leed kunnen veroorzaken. Daarnaast brenen ongevallen met vrachtwagens veel verkeersellende met zich mee. Chauffeurs die zich niet houden aan de rusttijden veroorzaken daarbij niet alleen meer ongevallen, ze vervalsen ook de concurrentie tussen de verschillen transportbedrijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions