Schippers compenseert hogere zorgpremie niet

Schippers compenseert hogere zorgpremie niet
18-11-2016 11:42 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Minister Edith Schippers van Volksgezondheid ziet geen ruimte om de forse verhoging van de zorgpremie voor komend jaar te compenseren. Ze vindt het "heel jammer'' dat de premieverhoging een stuk hoger uitvalt dan gedacht, maar wijst erop dat dat in voorgaande jaren juist andersom was.

Schippers herinnerde er vrijdag aan dat niet zij, maar de zorgverzekeraars zelf de premie bepalen. De meeste van hen schroeven de premie met zo'n 10 procent op. Volgens de minister hadden de zorgverzekeraars meer uit hun reserves kunnen putten, maar hebben ze dat niet allemaal gedaan. Schippers bestrijdt dat lagere premies de kosten niet zouden dekken. Ze wijst erop dat de reserves van de verzekeraars vorig jaar juist groeiden, hoewel ze toen ook miljarden uittrokken om de premie te drukken.

Mensen met een laag inkomen hoeven zich geen zorgen te maken over een hogere zorgpremie, suste Schippers. Zij gaan er niets van merken, omdat de zorgtoeslag die zij ontvangen met de premie meestijgt. Midden- en hogere inkomens moeten hopen dat een andere belasting, vergoeding of uitkering juist meevalt. Schippers heeft daar goede hoop op, omdat "ramingen nu eenmaal heel betrekkelijk zijn''.

Vier van de vijf grote zorgverzekeraars hebben inmiddels hun premie voor volgend jaar bekendgemaakt. Alleen op Achmea is het nog wachten. De premie stijgt steevast ongeveer een tientje per maand, terwijl Schippers uitging van 3,50 euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden