Clicky


Eén persoon vermist na kapseizen vrachtschip 'KM Tradisi 8'

Eén persoon vermist na kapseizen vrachtschip 'KM Tradisi 8' [+foto's]
18-11-2016 10:08 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

GRESIK - Eén persoon wordt vermist nadat het vrachtschip de KM Tradisi 8 is donderdag 17 november gekapseisd in de haven van Gresik in Indonesië. Het schip is tot de bodem gezonken en bleef gedeeltelijk boven waterniveua.

Het ongeluk gebeurde tijdens onderhoud- en reparatiewerkzaamheden op het drijvende dok in de Gresik haven. De havenarbeiders en de bemanning waren bezig met laswerkzaamheden toen het schip plotseling haar stabiliteit verloor en kapseisde in het ondiepe water.

Tijdens het ongeval waren er veertien mensen aan boord van de KM Tradisi 8. Dertien van hen konden op tijd gered worden. Eén persoon wordt nog steeds vermist. 

De lokale autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval en het kapseizen. Volgens voorlopige informatie is tijdens de werkzaamheden de romp van het schip geraakt en begon steeds meer water binnen te dringen in het schip waardoor de stabiliteit van het schip verminderde en het schip kapseisde.

Het schip had een aantal tonnen zware stookolie en dieselolie aan boord tijdens het ongeval. Er zijn echter nog geen meldingen over watervervuiling.

Het vrachtschip de KM Tradisi 8 heeft een totale lengte van 72,50 meter, breedte van 11,20 m en een maximale diepgang van 4,00 m. Het draagvermogen van het schip is 2080 DWT. Het schip werd in 1982 gebouwd door Fukushima Shipbuilding in de scheepswerf in Matsue, Japan. Het schip wordt geëxploiteerd door de Indonesië scheepvaart exploitant Sakareksa Pacific Lines.