Clicky

 G.SNEL wijzigt naam naar SNEL Shared Logistics

G.SNEL wijzigt naam naar SNEL Shared Logistics
18-11-2016 09:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

WOERDEN - Logistiek dienstverlener “Internationaal Transportbedrijf G.SNEL” in Woerden wijzigt haar naam in SNEL Shared Logistics. De afgelopen jaren heeft het logistieke bedrijf in Woerden een turnaround ingezet van internationaal transport naar distributie in de gehele Benelux.

Met de naamsverandering naar SNEL Shared Logistics wordt de volledige afronding van deze operationele transitie gekenmerkt. De toevoeging Shared Logistics aan de bedrijfsnaam geeft precies de wijze van dienstverlening van SNEL weer waarmee niet alleen de warehouses maar ook haar cross dock en distributienetwerk door opdrachtgevers worden gedeeld.  

Shared Logistics

Naast een 45.000 vierkante meter groot shared warehouse waar orderpicking wordt verzorgd voor vooraanstaande opdrachtgevers, herbergt de locatie in Woerden ook één van de grootste cross dock operaties in Nederland. Elke nacht worden in een 24-uurs operatie vele duizenden pallets, buitenmaats goederen en losse colli geconsolideerd in efficiënte distributie-routes.

Op deze manier krijgen ontvangende retailers de leveringen van meerdere leveranciers in één enkele aflevering aangeleverd. Dit zorgt voor beduidend minder vrachtwagens en een grotere efficiency bij de winkels. En ook andere opdrachtgevers delen mee in een het verdichte en gesloten distributienetwerk – zonder hubs bij andere transportbedrijven – van SNEL.

Het woord “share” zit bij SNEL in de genen. Niet alleen voor opslag en transport maar ook voor de kennis van logistieke processen. Met opdrachtgevers en relaties worden jaarlijks plannen gemaakt om logistieke kosten te verlagen. Immers, in een goede samenwerking worden slimme verbeteringen ingezet.

Ontwikkeling SNEL

SNEL is in 1889 gestart door Arie Snel en later voortgezet door zijn zoon Gert waarmee de naam G.Snel indertijd ontstond. Het bedrijf ontwikkelde zich van lokaal melktransport naar een internationaal transpportbedrijf, gespecialiseert in het transport van frisdranken en planten. Na 100 jaar verkocht de familie Snel het bedrijf aan Engelse investeerders.

Zeven jaar geleden nam de huidig zittende directie het bedrijf over waarna SNEL weer een jaarlijkse groei inzette en zich verder ontwikkelde tot een volwaardig logistiek dienstverlener. De omzetting naar de naam “SNEL Shared Logistics” sluit dan ook veel beter aan bij het huidige bedrijfsactiviteiten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions