Transport Online - 'Overname goodwill failliet Nesselande Logistics blijkt kat in de zak'

'Overname goodwill failliet Nesselande Logistics blijkt kat in de zak'

'Overname goodwill failliet Nesselande Logistics blijkt kat in de zak'
17-11-2016 19:11 | Transport | auteur Redactie [MV]

PAPENDRECHT/DORDRECHT [update vrij 11:28 uur] - “Na het faillissement van Nesselande Logistics in Dordrecht heb ik na overleg met de directeur Frans Mannaerts en de curator het werkpakket voor 38.000 euro overgenomen”, zegt ondernemer Maurice Seltenrijch van Circle Logistix in Papendrecht. “Maar er bleken, anders dan toegezegd, helemaal geen klanten te zijn.”

Nesselande Logistics, aan de Pieter Zeemanweg 146 is 4 oktober failliet verklaard. “Ik wilde het werk overnemen omdat het bedrijf bij mij bekend was. En ik wilde 26 chauffeurs bij mij laten werken. Maar er waren dus helemaal geen klanten”, verduidelijkt de gedupeerde transportondernemer.

Gestopt

“Mannaerts heeft met gehuurde vrachtwagens via zijn andere onderneming Baris Cargo Service nog drie weken doorgereden. Met mijn klanten. Uiteindelijk is hij gestopt.”

Ook Baris Cargo Service is failliet gegaan. Het lukte Seltenrijch, door het onstane wantrouwen, niet meer om de klanten naar zich toe te halen.

Seltenrijch: “Met Mannaerts was geen contact te krijgen. Hij had de telefoon van Nesselande doorgeschakeld naar een ander toestel. Ik heb de curator ingeseind, maar die heeft pas na enige tijd tegen Mannaerts gezegd dat hij moet stoppen.”

Jammer

“Ik ben verhaal gaan halen bij de curator vanwege de aankoop van het werkpakket. Hij zei: "Jammer, maar het kan altijd zijn dat klanten alsnog niet komen." Maar er kwamen helemaal geen klanten. En mijn geld krijg ik niet terug.”

“Dat geld had ik liever ergens anders geïnvesteerd”, voegt hij eraan toe.

'Garantie tot de deur'

Curator mr.  A.J. van der Duijn Schouten is duidelijk over de aankoop van Seltenrijch: "Bij de aankoop wist mijnheer Seltenrijch dat het 'garantie tot de deur' is toch heeft hij op de goodwill van Nesselande Logistics geboden. Mijnheer Seltenrijch heeft precies gekregen waarvoor hij voor betaald heeft.", laat hij vrijdagochtend aan Transport Online weten.

"Ook de heer Mannaerts had een bod uitgebracht maar het bod van Circle Logistix was beter en zij boden ook werkgelegenheid voor de chauffeurs."

De curator voegt nog toe dat het uitblijven van de klanten niets te maken heeft met doorwerken van danwel het wantrouwen richting Nesselande Logistics. Maar dat de opdrachtgevers andere redenen hadden om niet in zee te gaan met Circle Logistix.

Dan wil Seltenrijch nog het volgende kwijt: “Ik vind het heel jammer voor het personeel van Nesselande Logistics dat het zo gelopen is. Ik had het graag anders gezien, maar helaas.”

Seltenrijch heeft vijf chauffeurs wel werk gegeven binnen zijn bedrijf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions